A 4 leggyakoribb probléma, amivel a kezdő vállalkozók szembesülnek

Egy vállalkozás indításának számos nehézsége van. Hiába van meg a megfelelő tőke, a kapcsolatok nem esnek csak úgy senki ölébe. Nézzük meg a 4 legtipikusabb problémát, amibe minden kezdő vállalkozó belefuthat:

1. Kapcsolatépítési nehézségek 

A megfelelő és megbízható kapcsolatokra nagyon nehéz szert tenni, pláne kezdő vállalkozóként. Gyakran pedig még akkor sincsenek meg a bejáratott kapcsolatok, ha korábban évekig hasonló területen dolgoztál. Egy üzleti reggeli, egy közös kávézás kiváló lehetőség számodra, hiszen fontos és közvetlen kapcsolatokra is szert tehetsz. A közvetlen megismerkedést követően ki tud épülni a bizalom, így széles körben tehetsz szert új üzletikapcsolatokra, amelyek meghatározóak lehetnek a jövőben. Kézzel fogható információkat kapsz, hogy kivel érdemes társulni, ráadásul a többiek tapasztalata segít eldönteni, hogy honnan érdemes beszerezni az árut olcsóbban, hol tudod azt jó áron eladni, illetve a logisztika útvesztőiben sem maradsz egyedül. Frissen alakult társaságunk fontos feladatának tekinti, hogy az állandó tagok mellett az alkalmanként résztvevő vállalkozók is fontos stratégiai partnereket ismerhessenek meg. Ráadásul garantáltan jól is érzed majd magad közben!

2. Jogi- és üzleti problémák 

Tudjuk, hogy számos üzlettel kapcsolatos probléma nehezíti meg egy vállalkozó életét. A rengeteg, és állandóan bővülő és megújuló szabályozások, kötelezettségek pedig komoly utánajárást és legtöbb esetben szakemberi segítséget is igényelhetnek. Kezdőként pedig még nagyobb fenyegetést jelenthet mindez vállalkozásodra nézve, ugyanis egy-egy mulasztás akár a frissen indult vállalkozásod végét is eredményezheti. Éppen ezért ilyenkor azzal jársz a legjobban, ha egy jól felkészült és szakképzett csapatot választasz magad mögé, akik egyszerűen leveszik a jogi és egyéb ügyviteli terheket a válladról. 

3. Anyagi és költségvetési problémák

Egy induló vállalkozás általában kevés tőkével rendelkezik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tudnánk vele úgy gazdálkodni, hogy az hosszú távon is kitartson. Ráadásul amellett, hogy okosan és gazdaságokan bánunk a költségvetésünkkel, akár plusz anyagi forrásokra is szert tehetünk. A kis- és középvállalkozások életében jelentős szerepet játszanak a különféle pályázatok is, amik segítenek nekik átvészelni a nehezebb időszakokat is. Egy szakképzett pénzügyi tanácsadó, vagy pályázatíró ilyenkor aranyat érhet.

4. Márkaépítési nehézségek

Egy vállalkozó számára a bizalom bizony nem egyszerű kérdés, a márkaépítés viszont fontos feladat. Éppen ezért egy megbízható szakemberre lesz szükségünk, ha jó kezekben akarjuk tudni vállalkozásunk arculatát. Korábbi blogposztjainkban sokat olvashattatok már arról, milyen fontos is a márkaépítés és a megfelelő marketing. Az AIOP képzett szakemberei még ebben is a segítségedre lehetnek. Segíthetünk, hogyan jelenj meg a közösségi oldalakon és hogyan képviseld magad az online térben, illetve az offline felületeken is, így neked csak annyi lesz a dolgod, hogy kapcsolatba lépj velünk!

Maradj velünk fókuszban!

Mi folyamatosan figyeljük a vállalkozói léttel kapcsolatos változásokat, lehetőségeket!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Szeretnéd ha vállalkozásod a csúcsra törne?

vedd fel velünk a kapcsolatot!

AIOP_ajánlat