Összegyűjtöttünk számodra pár olyan tippet és ötletet, amelyek alkalmazásához ugyan nem kell egy marketinges szakember tudásával rendelkezned, segítségükkel mégis sikereket érhetsz el. 

  1. Aktualitás mindenek felett! 

Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy a telefonszámukat, e-mail címüket, a nyitvatartási időt vagy akár székhelyük adatait nem frissítik. Érdemes minden online felületet – facebook, instagram vagy google – ellenőrizni, hogy minden feltüntetett információ helyesen és összhangban legyen. Így biztosan elkerülheted a félreértéseket.

  1. Ne vedd készpénznek ügyfeleidet

Sokan azt gondolják, semmit nem kell tenniük az ügyfeleik megtartásának érdekében. Azon túl azonban, hogy elvégezzük a kért szolgáltatást, törekedjünk arra, hogy mindig adjunk egy kicsivel többet, mint amit máshol kaphatnak. Ez lehet akár egy csésze kávé, vagy plusz információ is, amit online platformunkon keresztül juttatunk el nekik, minden esetben egy gesztus lesz az ügyfelek irányába, amit biztosan értékelni fognak. 

  1. Online tartalmak

Legyél naprakész és mindig tegyél közzé friss tartalmakat! Készíts képeket, videós tartalmakat, mesélj a kedvenc termékedről vagy lásd el követőidet fontos és hasznos információkkal. Ez a potenciális vendégek/vásárlók/ügyfelek szempontjából a legfontosabb, de a már meglévő ügyfeleid is inspirálódhatnak általa. Ezen felül fontos tényező az is, hogy a tevékenységedet és a szakmai tudásodat ezen a platformon tudod a legjobban megmutatni a világnak. Ráadásul sohasem tudhatod, milyen lehetőségek nyílnak meg előtted, vagy találhatnak meg téged igényes közösségi média platformodnak, vagy weboldaladnak hála.

  1. Fizetett hirdetések 

A szájról-szájra terjedő ajánlás még ma is az egyik legjobb ügyfélszerzési módszer, azonban nem érdemes egy vállalkozást csupán a puszta szerencsére bízni, hogy az ajánlások majd elegendő munkával és bevétellel látnak el minket. Ha igazán biztosra akarunk menni, érdemes hirdetésekbe fektetni. Az így szerzett követőkből kerülnek ki később az újabb ügyfeleid is.

De persze még mind ezek után is lehetőséged van rá, hogy egy igazi szakemberhez fordulj, és valaki olyan kezébe add céged marketingjét, aki garantáltan a siker felé kormányozza majd vállalkozásod.

Maradj velünk fókuszban!

Mi folyamatosan figyeljük a vállalkozói léttel kapcsolatos változásokat, lehetőségeket!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Szeretnéd ha vállalkozásod a csúcsra törne?

vedd fel velünk a kapcsolatot!

AIOP_ajánlat