Az online megjelenés rendkívül fontos manapság, így minden cég, kis- és nagyvállalkozás megpróbál egy olyan jó honlapot összehozni, amely megfogja a látogatóit. A verseny a honlapok között egyre nagyobb, a cégek egyre többet fordítanak anyagi és a befektetett munka terén is a honlapjukba, ezért fontos tisztában lenni azzal, mitől is jó egy weboldal.

A vállalkozói weboldal célja

 Először is tisztázni kell, hogy mi pontosan egy üzleti honlap célja. A válasz roppant egyszerű, mégis rengeteg vállalkozás már itt elhasal, mert nem figyel eléggé a lényegre. Helyette jelentéktelen részleteken rugózik (egyediség, dizájnelemek, stb.), valódi eredmények nélkül.

Egy vállalkozás weboldalának célja az új ügyfelek szerzése és a régiek megtartása, a kínált termék(ek) és szolgáltatás(ok) reklámja és értékesítése, végső soron pedig a bevételek növelése. Ma egy minőségi weboldalnak három dologra kell képesnek lennie: 

  1. Értékes információt nyújtani a felhasználóknak
  2. Megnyerni és megtartani az oldalra látogatókat
  3. A forgalmat bevétellé alakítani, vagyis meggyőzni az oldal látogatóit, hogy váljanak vásárlóvá, megrendelővé.

Ha ezeket a feladatokat mind hatékonyan elvégzi, nyugodtan beszélhetünk egy minőségi honlapról.

Mire kerüljön a hangsúly a céges weblapon?

Lényeges, hogy a hangsúly a termékeken, a szolgáltatásokon legyen, ne pedig a cégen, hiszen a látogatót ez érdekli leginkább. Fontos, hogy minden termék esetében részletes leírást lehessen olvasni, amelyhez az ár is hozzátartozik, hiszen, ha ez hiányzik, akkor a látogató inkább tovább böngészik, hogy egy olyan céget találjon, amelynek oldalán konkrétumokkal is találkozik. A cégismertető feltüntetése is nagyon fontos, de nem ezzel kell kezdeni egy honlap mondanivalóját.

Hogyan lehet minőségi weboldalam?

Ha olyan honlapot szeretnél a vállalkozásodnak, ami megfelel a fenti kritériumoknak, először is azt ajánljuk, hogy kövesd figyelemmel blogposztjainkat, mert a jövőben további hasznos információkkal gazdagodhatsz a weboldalak felépítését illetően. Amennyiben teljesen szakemberre bíznád az új weboldalad elkészítését, úgy vedd fel velünk a kapcsolatot, és bízd a munkát az AIOP képzett szakembergárdájára! 

Maradj velünk fókuszban!

Mi folyamatosan figyeljük a vállalkozói léttel kapcsolatos változásokat, lehetőségeket!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Szeretnéd ha vállalkozásod a csúcsra törne?

vedd fel velünk a kapcsolatot!

AIOP_ajánlat